Homestay Berdekatan Pinewood Studio Iskandar,Medini, Malaysia

Homestay Berdekatan Pinewood Studio Iskandar, Medini, Malaysia

Homestay Near Legoland Malaysia : http://homestaynusajaya.com - W.A 011-28653629

Bagi anda yg mencari homestay berdekatan Pinewood Studio Iskandar di  Medini, ada beberapa perkara yang anda mesti  atau wajib tau. Antaranya  yang penting  ialah berapa lama anda akan tinggal di homestay berdekatan Pinewood Studio tersebut. Dan satu lagi apakah kemudahan yang terdapat di sekelilingnya.

HOMESTAY DEKAT LEGOLAND , NUSAJAYA

Dillenia Homestay merupakan homestay yang terdekat dengan Pinewood Studio Iskandar serta merupakan homestay yang lengkap dengan segala macam kemudahan sebagaimana berikut:

~Minimart 24jam 7Eleven dgn jarak berjalan kaki ( 50 meter), kedai-kedai runcit, klinik, farmasi, kedai tayar, kedai “hardware”,  Internet café, kedai buku dan alatulis, Kedai RM2(2N), bengkel sevice kereta dan lain-lain lagi.  Dan dalam bandar Bukit Indah ini juga terletaknya Aeon Bukit Indah Shopping Complex yang Cuma 350meter jaraknya dari Dillenia Homestay.

Apakah Pinewood Studio ni sebenarnya? Ok, ianya merupakan studio perfileman dengan taraf antarabangsa di mana segala kelengkapan perfileman di dalamnya adalah sama standard atau sama tarafnya dengan studio perfileman lain di dunia. Contohnya seperti  Fox Studio, Universal Studio, 21st Century dan lain-lain lagi yang biasa kita dengar dan tonton melalui movie atau filem.

pinewood-dillenia-home-legoland

Peta : Menunjukkan jarak dan masa dari homestay ke Pinewood Studio Iskandar di Medini

Pemilihan homestay dekat Pinewood Iskandar Studio adalah penting bagi anda yg akan bekerja di sini kerana bagi anda yang pernah ke sini pastinya anda tahu kawasan di sekitar Medini ini merupakan kawasan bandar baru yg sedang dibangunkan jadi kalau bekerja di sini hanya ada café makanan yang beroperasi pd waktu siang . Di sini dalam lingkungan 5km memang tiada kedai  kedai  seperti rumah kedai  yang biasa anda boleh dapatkan atau beli barangan keperluan .dillenia homestay-nusajaya-dekat 7Eleven Minimart

Perkedaian cuma 50meter berjalan kaki dari homestay

dillenia homestay-nusajaya

Aeon Bukit Indah cuma 350meter jarak dari homestay

dillenia homestay-nusajaya
9 buah Bank bank dan lain lain berdekatan

Jika anda nak mencari homestay dekat  Pinewood Iskandar Studio pilihlah Dillenia Homestay kerana kedai-kedai  yang paling dekat pula hanya boleh anda dapati kat Legoland Malaysia, itupun ianya terletak di dalam Medini Mall. Mall setingkat yang kebanyakan di dalamnya ialah restoran restoran makanan untuk pelancong dan pengunjung taman tema Legoland tersebut.

Anda takkan jumpa farmasi berdekatan nak  kalau cari ubat sakit demam, selsema, sakit perut dan lain lain penyakit. Klinik memang langsung tak ada. Supermarket dan kedai runcit langsung takkan ada kalau anda nak cari  barang-barang nak memasak .

Jadi pilihan terbaik bagi anda ialah homestay yang paling lengkap dengan segala kemudahan di seluruh pelosok Nusajaya ialah di Bukit Indah iaitu Dillenia Homestay